Vapaaehtoiset eSeniorit antavat digitukea ikäihmisille

Hanke esitteli loppuvuodesta 2017 tekemänsä kuntalaiskyselyn tulokset Soiten johtoryhmälle ja digityöryhmälle tammikuussa. Tulosten perusteella Soite nosti yhdeksi sähköisten palveluiden kehittämiskohteeksi digituen antamisen ikäihmisille omalla toiminta-alueellaan ja helmikuussa Soiten ennakoivat avopalvelut aloitti toiminnan suunnittelun yhteistyössä alueen eläkejärjestöjen, Silta yhteisöklubi/Kosti ry:n ja eKeski-Pohjanmaa hankkeen kanssa.

eSeniorit toiminnan tavoitteena on ikäihmisten ohjaaminen Soiten alueen kunnissa mahdollisimman matalan kynnyksen kautta esim. sähköpostin, älypuhelinten ja erilaisten sähköisten palveluiden käyttöön. Opastus sähköisten älylaitteiden käyttöön ja perehdyttäminen some-kanaviin sekä Soiten sähköisiin palveluihin tapahtuu vertaistuella. Ensin koulutetaan vapaaehtoiset vertaisohjaajat, jotka puolestaan jalkautuvat kuntien alueille opastamaan ikäihmisiä sähköisten palveluiden käytössä. Toiminta perustuu puhtaasti toimijoiden ja osallistujien omaan vapaaehtoisuuteen.

Lisätietoa toiminnasta ja opastuspaikoista löytyy Soiten sivuilta.